Sitemap Contact
Sitemap Contact
zoeken
Gelieve hieronder uw inschrijvingsnummer en familienaam (zoals op uw inschrijvingsbewijs gespeld) als aanmeldingsgegevens te gebruiken.
U vindt deze gegevens op uw inschrijvingsbewijs.

U GAAT ACHTERUIT OP DE WACHTLIJST? KLIK HIER


Kan ik achteruit gaan op de wachtlijst?

Ja dit kan ... en het gebeurt ook regelmatig.

We geven enkele voorbeelden :
  1. De meeste Limburgse huisvestingsmaatschappijen geven voorrang voor bewoners van de eigen gemeente. Een kandidaat die voor u is ingeschreven, maar nog geen voorrang had, krijgt deze voorrang op het moment dat hij voldoende lang in de gemeente woont. Dit is (meestal) na 3 jaar en dan maakt hij een sprong voorwaarts op de wachtlijst.
  2. U bent kandidaat voor een woning of appartement met 3 of meer slaapkamers. Een kandidaat die voor u is ingeschreven en die eerst niet in aanmerking kwam voor deze woningen, komt plots wel in aanmerking wanneer zijn gezin groter wordt.
  3. U bent kandidaat voor een woning of appartement met 1 of 2 slaapkamers. Een oudere alleenstaande die reeds huurder is bij de huisvestingsmaatschappij woont in een woning met 4 slaapkamers. Deze huurder wenst te verhuizen naar een kleinere woning. De huisvestingsmaatschappij moet deze kandidaat voorrang geven ... en daardoor maakt hij een sprong voorwaarts op de wachtlijst van woningen met 1 of 2 slaapkamers.
Bovendien is de huisvestingsmaatschappij ook wettelijk verplicht om voorrang te geven aan een aantal doelgroepen.

sluiten

Datum van vandaag : 14/10/2019
PRINT DEZE PAGINA BEKIJK PANDEN OP STREETVIEW MAIL DEZE PAGINA
Plaats wachtlijst pandtype gemeente wijk complex slaapkamers aantal personen
PRINT DEZE PAGINA BEKIJK PANDEN OP STREETVIEW MAIL DEZE PAGINA